Over ons

Cathy, Klaasje en Nelia

Cathy Eleveld

Mijn naam is Cathy Eleveld oprichtster van Nanniesnetwork. In 2006 ben ik in Hoogeveen gestart met gastouderbureau Nanniesnetwork omdat ik graag ouders wil ontzorgen en het gastouderschap een mooie vorm van opvang vind; hoe mooi is het dat kinderen in een huiselijke sfeer liefdevol worden opgevangen.

In 2010 vond er een professionalisering, in de kinderopvang, dus ook bij het gastouderbureau, plaats. Met als gevolg dat de wet-en regelgeving aangescherpt werd met als doel de kwaliteit te verbeteren. Wij werken bij Nanniesnetwork al jaren met een vast team, daar ben ik enorm trots op!!!


Wij vinden de kwaliteit erg belangrijk daarnaast werken wij continu aan onze pedagogisch doelen zodat kinderen en onze gastouders de juiste begeleiding en aandacht krijgen.


Heeft u vragen of interesse dan kunt u contact met mij opnemen via
06-50282246 of info@nanniesnetwork.nl

Klaasje van der Ley

Ruim 20 jaar werk en leef ik met de kracht van bemoediging. Ik kwam met bemoediging en de Individualpsychologie (waar bemoediging een essentieel onderdeel van is ) in aanraking doordat er bij mij in de buurt een cursus werd aangeboden namelijk Kinderen Opvoeden en Vrede in het Huishouden.


Ik werkte in de kinderopvang en had Pedagogiek gestudeerd, maar ik voelde me soms machteloos in de opvoeding van mijn zoon. Hij wilde niet slapen en gooide zich met slaapzak en al over de rand van het ledikantje heen. Hij was nog geen 2 jaar. Ik irriteerde me ook overdag aan kleine dingen. Ik leerde dat ik eerst naar de positieve kanten van onze relatie moest kijken voordat ik het ongewenste gedrag kon aanpakken. Zonder te straffen of te belonen. Kijken naar wat achter het gedrag zit, welk doel heeft het kind en ik leerde vooral hoe te bemoedigen. Bemoediging is datgene wat positief de relatie versterkt (verbaal of non-verbaal ) met anderen en houdt ook zorgen voor jezelf in. Ik kocht een 1 persoons bed, ik gaf hem overdag voldoende positieve aandacht en ik werkte aan het vriendelijk en vastberaden naar bed brengen. Een vast ritueel en wanneer hij er weer uitkwam zonder praten hem weer naar zijn bed brengen.


De benadering van de Individualpsychologie van Adler geeft mij houvast in het dagelijks leven en in mijn werk.


Ik heb veel opleidingen gevolgd en cursussen gegeven gebaseerd op de Individualpsychologie:

  • “Moed doet goed“ voor persoonlijke ontwikkeling
  • “Waar wacht je nog op?” voor echtparen
  • “Vriendelijk en Vastberaden Opvoeden”. Voor ouders, gastouders en pedagogisch medewerkers.

 

De laatste jaren ligt mijn focus op Vriendelijk en Vastberaden Opvoeden, de methode van Positive Discipline. De cursussen zijn een fijne mix van theorie, bewustwording, oefening en opdrachten.


Mijn zoon is nu 24 jaar en ik vroeg hem wat komt erbij je op als je denkt aan bemoediging in de opvoeding? Hij zei :”Dan denk ik aan Klaasje. Ik heb geleerd om tegenslagen te verwerken, positief te denken, wat kan ik ervan leren? Niet erin blijven hangen, maar samen oplossingen bedenken”.


Klaasje van der Ley
kvdley@nanniesnetwork.nl
Positive Discipline Nederland – Opvoeden met het hart

eo.